Ganaj Krema Nedir? Ganaj krema, yaygın olarak pastacılık alanında kullanılan, pasta yapımında elverişli olan bir krema türüdür. Lezzetiyle dikkat çeken bu krema hem pastaların arasında hem de dış kısmını kaplamak için kullanılabilir. Şeker hamuru kullanılacak pastalarda ganaj krema özellikle çok sık tercih edilmektedir. Bunun nedeni, süt ya da su bazlı olan kremaların şeker hamurunu terletmesidir. Aksine, ganaj krema yağlı bir kremadır ve şeker hamurunu güzel tutar, terletmez. Ganaj Krema İçin Gerekli Malzemeler
Ganaj Krema Nasıl Yapılır? Öncelikle kuvertür çikolatalarımızı kremanın içinde çok daha kolay eriyebilmesi için bıçak yardımıyla ufak parçalara ayırırız ya da rende ile rendeleriz. Rendelediğimiz çikolataları bir kabın içerisine alırız. Daha sonra ocağa koyduğumuz tencerenin içine 400 ml süt kremasını ekleriz ve kısık ateşte ısınmasını bekleriz. Kremayı kaynayacak kadar ısıtmamalıyız. Tek tük kabarcıklar çıkana kadar ısıtırız ve daha sonra ocaktan alırız. Ocaktan aldığımız süt kremasını temiz bir kabın içerisine alırız ve daha önceden ufak parçalara ayırdığımız kuvertür çikolatalarımızı kremanın içine atıp eriyene kadar karıştırırız. Çikolatalar tam olarak eridikten sonra oluşan karışım biraz akıcı vasıfta olacaktır. Bu şekilde mutfakta çikolata sosu olarak da kullanılmaktadır. Bu sosun krema kıvamına gelmesi için bir süre buzdolabında bekletilmesi gerekir. Bir gece bekledikten sonra ganaj krema güzel bir kıvama gelecektir. Bu aşamadan sonra dilediğiniz pastanın yapımında kullanabilirsiniz. Kuvertür Çikolata Çeşitleri Ganaj krema için kullanılan kuvertür çikolata üç çeşittir: bitter, beyaz ve sütlü çikolata. Damak zevkinize veya pastanın gereksinimlerine göre dilediğiniz çikolata türünü kullanabilirsiniz. Ganaj Krema Kullanım Alanları Ganaj krema, sadece pasta kaplamada değil, aynı zamanda dolgulu çikolataların içinde, tatlıların süslemesinde ve çeşitli pastacılık ürünlerinde de kullanılabilir. Ganaj krema, yoğun kıvamı ve lezzeti ile tatlılarınıza zengin bir tat katar. Ekstra İpuçları
Afiyet olsun. |