Krema Nasıl Yapılır?
08 Temmuz 2024

Krema Nasıl Yapılır?


Krema nasıl yapılır? sorusu, özellikle çocuklar ve aileleri için daha sağlıklı yiyecekler hazırlamak isteyen kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Dışarıdan alınan hazır kremalar, içerdiği çeşitli koruyucu ve yabancı maddeler nedeniyle sağlık açısından riskler taşıyabilir. Bu maddeler, özellikle çocuklar üzerinde beklenmedik sağlık sorunlarına yol açabilir. Krema, mutfakta birçok pasta ve tatlı için temel bir malzemedir. Eğer siz de evinizde kremalı yiyecekler yapmak istiyorsanız, dışarıdan toz kremalar almak yerine, gerekli malzemeleri hazırlayarak kremayı evinizde en doğal şekilde yapabilirsiniz. Böylece krema içerisine ne konulduğunu bilirsiniz ve bu da ailenize ve size zarar vermeyecek yiyecekler hazırlamanızı sağlar. Doğal yollarla krema hazırlamak, aslında toz krema hazırlamaktan çok daha kolaydır. Üstelik kendi yaptığınız kremalı bir pastadan alacağınız lezzeti bir düşünün. Yaptığınız kremayı, birçok kek, pasta ve tatlı ile birlikte tüketebilirsiniz. Şimdi gerekli malzemeleri hazırlayarak krema yapılışına geçebiliriz.

Krema İçin Gerekli Malzemeler
  • İki su bardağı süt
  • Üç çorba kaşığı mısır nişastası
  • Üç çorba kaşığı un
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir buçuk su bardağı toz şeker
Bu beş malzeme ile yapabileceğiniz kremaları, yapacağınız tatlıya veya diğer yiyeceklere göre tuzlu da yapabilirsiniz. Bunun için şeker yerine tuz kullanmanız gerekir. Eğer kremanızı tuzlu yapacaksanız, nişasta ve tereyağını kullanmamanız gerekir. Çünkü bu malzemeler tuz ile iyi bir lezzet vermez.


Öncelikle çelik bir tencere içerisine soğuk sütü, unu ve nişastayı ekleyerek bu malzemeleri iyice karıştırın. Bu malzemeler tam olarak karıştıktan sonra şekeri ekleyin ve erimesi için iyice karıştırın. Tüm malzemelerin iyice karıştığını düşündüğünüzde, ocağın altını orta dereceye açarak pişirmeye başlayın.

Orta derecede yavaş yavaş pişen malzemeleri sürekli karıştırın. Aksi halde malzemeler, içerisine koyduğunuz un tencerenin dibine yapışabilir ve yanıklara neden olabilir. Orta ateşte pişen malzemeler yavaş yavaş koyulaşacak ve fokurdamaya başlayacaktır. Krema fokurdamaya başladığında, ocağın altını hemen kapatın. Artık krema pişmiş sayılır. Son aşama olarak tereyağını eriterek krema içerisine ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca, ister manuel olarak ister mikser yardımı ile iyice karıştırın. Kremanın biraz köpürdüğünü göreceksiniz. Artık kremanızı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Böylece "Krema nasıl yapılır?" sorusunun cevabını almış olursunuz. Unutmayın ki yaptığınız bu krema, piyasada bulunan en iyi kremadan bile daha sağlıklıdır.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Ev yapımı kremanızı daha lezzetli hale getirmek için birkaç ipucu:
  • Kremanıza vanilya ekleyerek hoş bir aroma katabilirsiniz. Vanilya, tatlılarda sıklıkla kullanılan bir malzemedir ve kremanın lezzetini artırır.
  • Kremayı pişirirken karıştırma işlemini sürekli olarak yapmalısınız. Aksi takdirde topaklanma olabilir ve bu da kremanın kıvamını bozabilir.
  • Kremayı soğuttuktan sonra üzerine streç film kaplayarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu, kremanın kabuk tutmasını önler.
  • Eğer kremayı daha yoğun bir kıvamda yapmak isterseniz, mısır nişastası ve un miktarını biraz artırabilirsiniz.
Bu bilgiler ve ipuçları ile evde doğal ve lezzetli krema yapımı çok daha kolay olacaktır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Krema Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Üstü Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Üstü Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Trileçe Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta Ara Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Ara Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağı Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağı Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tart Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Tart Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Nişastasız Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Nişastasız Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Evde Krema Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Krema Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Toz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Toz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Krema Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Krema Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kreması Tarifi ve Malzemeleri