Krema Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Krema Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Makarna

Krema soslu makarna, oldukça sevilen ve yapımı çok kolay olan makarna soslarından biridir. Kremayı hazır halde marketten satın almak mümkün ancak evde de hazırlamak oldukça kolaydır. Sizin için en uygun hangisiyse onu yapın çünkü tadında hiçbir farklılık yaratmıyor. Sevdiğiniz sebzelerle kremalı makarna çeşidi yaratabilirsiniz. Bu tarife damak zevkinize göre malzeme ekleyip çıkarabilirsiniz. Sevdiklerinize zevkle sunabilirsiniz.

Krema Soslu Makarna Malzemeleri (4 Kişilik)

  • 1 paket makarna
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen yaprağı
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Krema Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Bir tencereye bir miktar su koyup içine tuz ve sıvı yağ ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Kaynama başladığında makarnaları içine atıp birkaç kez karıştırıyoruz. Bu sırada orta büyüklükte bir tavada yağı ısıtıyoruz. Üzerine ince ince doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip kavuruyoruz. Yeterince kavrulduğunda, küçük küp şeklinde doğradığımız domatesleri, şeker, tuz, karabiber ve kurutulmuş fesleğeni ilave ediyoruz. Domatesler suyunu çektiğinde tavanın altını kapatıp kremayı ve tereyağını ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra tekrar ocağa alıp 5 dakika daha pişiriyoruz. Haşlanan makarnayı süzdükten sonra sıcak makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosunu döküyoruz. Sıcak servis ediyoruz.

Ekstra Bilgiler

  • Krema soslu makarnayı farklı peynir çeşitleriyle zenginleştirebilirsiniz. Parmesan veya cheddar peynirleri bu tarifle çok iyi uyum sağlar.
  • İsteğe bağlı olarak mantar veya tavuk ekleyerek tarifi daha doyurucu hale getirebilirsiniz.
  • Makarnayı haşlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, makarnayı fazla haşlamamaktır. Al dente kıvamında, yani dişe gelir şekilde haşlamak en idealidir.
  • Servis sırasında üzerine taze fesleğen yaprağı ekleyerek sunumu güzelleştirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurtasız Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Limon Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Limon Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krema Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krema Tarifi ve Malzemeleri

Krema Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Krema Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Üstü Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Üstü Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Krema Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krema Dolgulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Krema Tarifi ve Malzemeleri

Krema Tarifi ve Malzemeleri

Süt Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Süt Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Tiramisu Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Krema Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Krema Tarifi ve Malzemeleri