Pasta Ara Kreması Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Pasta Ara Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Ara Kreması

Doğum günü ya da özel gün pastası denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri, içinde pasta ara kreması bulunan bir pastadır. Pasta ara kreması, tüm pastaları süslemenin ve lezzet katmanın en iyi yollarından biridir. Eğer pastanızın ara kreması lezzetli olmazsa, yaptığınız pasta beklentileri karşılamayabilir.

Günümüzde marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz çok sayıda hazır pasta ara kreması bulunmaktadır. Ancak, birçok kişi kendi yaptığı pastanın hem tat açısından farklı hem de hafif olmasını ister. Bu durumda yapmanız gereken şey, kendi hafif kremanızı kendinizin yapmasıdır. Pasta ara kreması hazırlamak, sanıldığı kadar zor bir iş değildir. Ayrıca, evde hazırladığınız kremanın tadına baktığınızda, bir daha hazır ürünlere dönmek istemeyeceksiniz. Tarifimizde her şey o kadar ölçülüdür ki, başarısız olma ihtimali çok düşüktür.

En bilindik pasta ara kreması çikolatalı ganajdır. Bu krema, birebir ölçülerde sıvı krema ve bitter çikolatanın benmari usulü eritilip karıştırılmasından oluşur.

Pasta Ara Kreması İçin Gereken Malzemeler

  • Yarım litre soğuk süt
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (150 gr.)
  • 3 yemek kaşığı beyaz un (80 gr.)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (20 gr.)
  • 1 yemek kaşığı kakao (25 gr.)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (25 gr.)
  • Yarım paket toz halinde krem şanti

Pasta Ara Kreması Nasıl Yapılır?

Pasta ara kreması için, derin bir tencereye süt, yumurta, toz şeker, un, nişasta ve kakao alınır. Ocağın altı açılmadan, bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeler topaklanma kalmayana kadar özdeşleştirilir. Bu işlemi yapmadan ocağın altını açarsanız, pasta ara kreması pütürlü olur ve pastanın içinde bu pütürler ağzınıza gelir. Bu istenmeyen bir durumdur. İyice karışan kremayı artık pişirmeye başlayabiliriz. Kısık ateşte, çırpıcı ile sürekli karıştırarak krema haline getiriyoruz. Karıştırmayı bıraktığınız anda un ve nişasta dibe çöker ve hemen yanmaya başlar. Yanık tat ise pasta ara kremanızın tadını bozar.

Krema piştikten sonra bir kenara alın ve ılıklaşmasını bekleyin. Kremanın ılıklaşmasını beklerken belli aralıklarla karıştırın ki üzeri kabuk bağlamasın. Ilık halde olan kremaya tereyağını ekledikten sonra, toz şantiyi ilave etmeniz gerekiyor. Burada dikkat etmeniz gereken şey, toz şantinin kesinlikle süt ile karıştırılmadan toz olarak eklenmesidir. Çünkü şanti denilince akla gelen ilk şey sütle karıştırılmasıdır.

Öneri olarak, eğer çikolata yoğunluğu daha fazla olan bir pasta ara kreması tercih ediyorsanız, bu durumda hazır paket halinde satılan 80 gramlık bitter çikolatayı benmari usulü eriterek pasta ara kremanıza dahil edebilirsiniz. Böylece daha yoğun bir krema elde etmiş olacaksınız.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Peyker

16 Nisan 2024 Salı

Merhaba. Pasta ara kreması pasta için çok önemli olduğu için nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum. Hangi malzemelere ihtiyacım var? Nasıl yapılır? Bahseder misiniz biraz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Peyker,

Elbette, pasta ara kreması yapmak için kullanabileceğiniz temel bir tarif paylaşabilirim. İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

- 500 ml süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

1. Tencerede şeker, un ve nişastayı karıştırın.
2. Yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Orta ateşte, karışım koyulaşana kadar devamlı karıştırın.
4. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp vanilya ve tereyağı ekleyin, iyice karıştırın.
5. Kremanızın üzerinin kabuk tutmaması için üzerini streç filmle kaplayın ve soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra pastanızın arasına sürebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Evde Krema Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Krema Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kreması Zararları Nelerdir?

Kahve Kreması Zararları Nelerdir?

Hafif Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krema Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Krema Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta İçi Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pasta İçi Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rulo Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krema Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krema Tarifi ve Malzemeleri

Krema Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Krema Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Fındık Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Toz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Toz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Krema Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Krema Tarifi ve Malzemeleri

Ekşi Krema Tarifi ve Malzemeleri

Ekşi Krema Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Krema Tarifi ve Malzemeleri

Krema Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Krema Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Krema Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri