Kek Kreması Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Kek Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kreması

Kek kreması, evde hazırlanan kekler için lezzeti artırmak ve görselliğine katkıda bulunmak amacıyla yapılan bir kremadır. Evde yapılabileceği gibi, hazır paketlerde de bulunabilir. Kek kreması sade olabileceği gibi vanilyalı, kakaolu, limonlu ve portakallı gibi birçok çeşitlerde de yapılmaktadır. Kek kreması, kakao ve pudinge göre oldukça yumuşak ve yoğun kıvamdadır.

Sade Kek Kreması Malzemeleri

  • Bir su bardağı toz şeker
  • Üç su bardağı süt
  • Üç yemek kaşığı un
  • İki paket vanilya
  • Bir yemek kaşığı tereyağı

Sade Kek Kreması Nasıl Yapılır?

Derin bir tencere içinde şeker, süt, un ve vanilya iyice çırpılır. Çırpma işlemi, unun topaklanmasını engellemek için yapılır. Çırpma işlemi bitince tencere ocağa alınarak kısık ateşte karıştırılır. Kaynamaya başlayan kremanın içine son olarak tereyağı eklenir ve altı kapatılarak yağın erimesi sağlanır. Sık sık karıştırarak soğutulan krema, pastalarda kullanıma hazır hale gelir.

Kakaolu/Çikolatalı Kek Kreması Malzemeleri

  • Üç su bardağı süt
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Üç yemek kaşığı kakao
  • Bir yemek kaşığı un
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • Bir yumurta sarısı
  • İsteğe göre vanilya

Kakaolu/Çikolatalı Kek Kreması Nasıl Yapılır?

Yumurta sarısı, un, nişasta, süt, kakao ve toz şeker derin bir tencere içinde iyice çırpılır. Tencere ocağa alınarak kısık ateşte sürekli karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan krema, bir iki dakika daha ocakta bırakılır ve altı kapatılarak soğumaya bırakılır.

Limonlu Kek Kreması Malzemeleri

  • İki adet limon
  • İki adet yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • İki yemek kaşığı tereyağı

Limonlu Kek Kreması Nasıl Yapılır?

Limonların kabukları iyice yıkanarak rendenin en ince kısmı ile rendelenir ve iç kısmının suyu sıkılır. Tencereye koyulan limon suyu ve kabuklarının üzerine şeker, nişasta ve yumurta eklenerek kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayan kremanın altı kapatılır ve son olarak üzerine tereyağı eklenir. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırılır. Hazır hale gelen krema, içindeki limon kabuklarından kurtulmak için süzgeçten geçirilir ve istenilen kekte kullanılabilir.

Ekstra Bilgiler

Kek kreması hazırlarken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır:

  • Malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterin.
  • Kıvamın doğru olması için malzeme ölçülerine sadık kalın.
  • Kremayı karıştırırken sürekli ve düzenli bir şekilde çırpmaya dikkat edin.
  • Soğutma aşamasında kremayı sık sık karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.

Kek kreması, sadece keklerde değil, pastalarda, kurabiyelerde ve tatlılarda da kullanılabilir. Böylece tatlılarınıza farklı lezzetler ve görsellikler katabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

saya

05 Nisan 2024 Cuma

benim kremam sivi oldu ne yapmaliyim lutfen yardim edin

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Saya, kremanın sıvı olmasının birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, kremayı çok fazla çırpıp çırpırmadığını kontrol etmelisin; fazla çırpma kremayı sıvılaştırabilir. Eğer kremanın içine yeterli miktarda yağ koymadıysan, bu da sıvı olmasına neden olabilir. Birkaç çözüm önerisi verebilirim:

1. Krema karışımını buzdolabında bir süre bekletip tekrar çırpabılirsin.
2. Krema sertleştirici tozlar kullanarak krema kıvamını artırabilirsin.
3. Eğer tarif izin veriyorsa, biraz daha yoğun bir krema veya tereyağ ekleyebilirsin.

Umarım bu öneriler işine yarar. Bol ޞans!

2. Cevap
cevap

Simge Melisa

Sıvı olan krema, çorba gibi tenekelere bir miktar un ekelemek kıvamın koyulaşmadınız sağlayacaktır. Afiyet olsun.

3. Cevap
cevap

Behramşah

Merhaba saya hanım, yaptığınız krema sıvı olduğu zaman istediğiniz kıvama getirmek için biraz un ekeleyerek karıştırarak istediğiniz kıvama kremanızı getirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Toz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Toz Krema Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Krema Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krema Tarifi ve Malzemeleri

Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Krema Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Profiterol Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Profiterol Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Tart Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Tart Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Evde Krema Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Krema Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Krema Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Krema Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Krema Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kreması Tarifi ve Malzemeleri