Kek Kreması Kek kreması, evde hazırlanan kekler için lezzeti artırmak ve görselliğine katkıda bulunmak amacıyla yapılan bir kremadır. Evde yapılabileceği gibi, hazır paketlerde de bulunabilir. Kek kreması sade olabileceği gibi vanilyalı, kakaolu, limonlu ve portakallı gibi birçok çeşitlerde de yapılmaktadır. Kek kreması, kakao ve pudinge göre oldukça yumuşak ve yoğun kıvamdadır. Sade Kek Kreması Malzemeleri
Sade Kek Kreması Nasıl Yapılır? Derin bir tencere içinde şeker, süt, un ve vanilya iyice çırpılır. Çırpma işlemi, unun topaklanmasını engellemek için yapılır. Çırpma işlemi bitince tencere ocağa alınarak kısık ateşte karıştırılır. Kaynamaya başlayan kremanın içine son olarak tereyağı eklenir ve altı kapatılarak yağın erimesi sağlanır. Sık sık karıştırarak soğutulan krema, pastalarda kullanıma hazır hale gelir. Kakaolu/Çikolatalı Kek Kreması Malzemeleri
Kakaolu/Çikolatalı Kek Kreması Nasıl Yapılır? Yumurta sarısı, un, nişasta, süt, kakao ve toz şeker derin bir tencere içinde iyice çırpılır. Tencere ocağa alınarak kısık ateşte sürekli karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan krema, bir iki dakika daha ocakta bırakılır ve altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Limonlu Kek Kreması Malzemeleri
Limonlu Kek Kreması Nasıl Yapılır? Limonların kabukları iyice yıkanarak rendenin en ince kısmı ile rendelenir ve iç kısmının suyu sıkılır. Tencereye koyulan limon suyu ve kabuklarının üzerine şeker, nişasta ve yumurta eklenerek kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayan kremanın altı kapatılır ve son olarak üzerine tereyağı eklenir. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırılır. Hazır hale gelen krema, içindeki limon kabuklarından kurtulmak için süzgeçten geçirilir ve istenilen kekte kullanılabilir. Ekstra Bilgiler Kek kreması hazırlarken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır:
Kek kreması, sadece keklerde değil, pastalarda, kurabiyelerde ve tatlılarda da kullanılabilir. Böylece tatlılarınıza farklı lezzetler ve görsellikler katabilirsiniz. |
saya
05 Nisan 2024 Cumabenim kremam sivi oldu ne yapmaliyim lutfen yardim edin
Cevap yazAdmin
05 Nisan 2024 CumaMerhaba Saya, kremanın sıvı olmasının birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, kremayı çok fazla çırpıp çırpırmadığını kontrol etmelisin; fazla çırpma kremayı sıvılaştırabilir. Eğer kremanın içine yeterli miktarda yağ koymadıysan, bu da sıvı olmasına neden olabilir. Birkaç çözüm önerisi verebilirim:
1. Krema karışımını buzdolabında bir süre bekletip tekrar çırpabılirsin.
2. Krema sertleştirici tozlar kullanarak krema kıvamını artırabilirsin.
3. Eğer tarif izin veriyorsa, biraz daha yoğun bir krema veya tereyağ ekleyebilirsin.
Umarım bu öneriler işine yarar. Bol Şans!
Simge Melisa
05 Nisan 2024 CumaSıvı olan krema, çorba gibi tenekelere bir miktar un ekelemek kıvamın koyulaşmadınız sağlayacaktır. Afiyet olsun.
Behramşah
05 Nisan 2024 CumaMerhaba saya hanım, yaptığınız krema sıvı olduğu zaman istediğiniz kıvama getirmek için biraz un ekeleyerek karıştırarak istediğiniz kıvama kremanızı getirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soru Sor / Yorum Yap