Kek Kreması, evde hazırlanan kekler için lezzeti artırmak ve görselliğine katkıda bulunmak için hazırlanan, ev de yapılabildiği gibi hazır pakatlerde de alınıp yapılabilen kremadır. Kek kreması sade olabildiği gibi vanilyalı, kakaolu, limonlu ve portakallı gibi birçok şekillerde yapılmakta ve kullanılmaktadır. Kek kreması kakao ve pudinge göre oldukça yumuşak ve yoğun kıvamdadır.
Sade Kek Kreması Malzemeler:
- Bir su bardağı toz şeker
- Üç su bardağı süt
- Üç yemek kaşığı un
- İki paket vanilya
- Bir yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Derin bir tencere içinde şeker, süt, un ve vanilya karıştırılarak iyice çırpılır. Çırpma işlemi unun topaklanmasını engellemek için yapılmaktadır. Çırpma bitince tencere ocağa alınarak kısık ateşte karıştırılır. Kaynamaya başlayan kremanın içine son olarak yağ da eklenir ve altı kapatılıp karıştırılarak yağın erimesi sağlanır. Sık sık karıştırılarak soğuması sağlanan krema pastalarda kullanıma hazırdır.
Kakaolu\Çikolatalı Kek Kreması Malzemeler:
- Üç su bardağı süt
- Bir su bardağı toz şeker
- Üç yemek kaşığı kakao
- Bir yemek kaşığı un
- Bir yemek kaşığı nişasta
- Bir yumurta sarısı
- İsteğe göre vanilya kullanılabilir
Yapılışı:
Yumurta sarısı, un, nişasta, süt, kakao ve toz şeker derin bir tencere içerisinde iyice çırpılarak karıştırılır. Ocağa alınan tencere kısık ateş üzerine koyulur ve krema kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayan krema bir iki dakika kadar ocağın üzerinde bırakılır ve altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
Limonlu Kek Kreması Malzemeler:
- İki adet limon
- İki adet yumurta
- Bir su bardağı toz şeker
- Bir yemek kaşığı nişasta
- İki yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Limonların kabukları iyice yıkanarak rendenin en ince kısmı ile rendelenir ve iç kısmının da suyu sıkılır. Tencereye koyulan limon suyu ve kabuklarının üzerine şeker, nişasta ve yumurta eklenerek kısık ateş üzerinde karıştıra karıştıra pişirilir. Kaymaya başlayan kremanın altı kapatılır ve son olarak üzerine tereyağı eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılır. Hazır hale gelen krema içindeki limon kabuklarından kurtulmak için süzgeçten geçirilir ve istenilen kekte kullanılabilir.