Pasta kreması yapımında kullanılan malzemelerin tam olarak ölçüleri ve aşamaları oldukça net bir şekilde verilmiş. Bu tarifteki adımların her birinin neden önemli olduğunu merak ediyorum. Mesela, sütü ısıtırken kaynamaması gerektiği belirtilmiş. Bu aşamanın etkisi ne olur? Ayrıca, karışımın homojen bir kıvama gelmesi için ne kadar süre karıştırmak gerekiyor? Kremayı pişirirken kıvamın neye göre ayarlanması gerektiği de merak ettiğim bir diğer konu. Eğer bu aşamalarda dikkat edilmezse ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir?
Pasta kreması yapımında kullanılan malzemelerin tam olarak ölçüleri ve aşamaları oldukça net bir şekilde verilmiş. Bu tarifteki adımların her birinin neden önemli olduğunu merak ediyorum. Mesela, sütü ısıtırken kaynamaması gerektiği belirtilmiş. Bu aşamanın etkisi ne olur? Ayrıca, karışımın homojen bir kıvama gelmesi için ne kadar süre karıştırmak gerekiyor? Kremayı pişirirken kıvamın neye göre ayarlanması gerektiği de merak ettiğim bir diğer konu. Eğer bu aşamalarda dikkat edilmezse ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir?
Cevap yaz