Bu kremalı mantarlı tavuk tarifini denemek istiyorum ama ilk adımda tavukları hazırlarken dikkat etmem gereken özel bir nokta var mı? Tavuk göğsünü doğrayıp kurulamam gerektiğini anladım ama bu işlem sonrası nasıl bir dokuda olmalı? Ayrıca, mantarları sotelemek için hemen pişirmeye geçmeli miyim yoksa bir süre bekletmek mi gerekir? Teşekkürler!
Tavuk Hazırlığı: Tavuk göğsünü doğradıktan sonra, parçaların daha iyi pişmesini sağlamak için, yüzeyinin kuruması önemli. Tavukları kağıt havlu ile nazikçe kurulayarak üzerindeki fazla suyu alabilirsin. Kurulama işlemi sonrasında tavuk parçalarının hafifçe pürüzsüz bir dokuya sahip olması gerekir, bu sayede daha iyi kızarır ve lezzetini artırır.
Mantarların Sotelenmesi: Mantarları sotelemek için tavukları hazırladıktan sonra hemen pişirmeye geçebilirsin. Mantarlar, pişirme süresi açısından hızlı pişen bir malzeme olduğundan, tavukları eklemeden hemen önce sotelemek en iyisi olacaktır. Böylece mantarların suyu çıkmadan ve lezzetlerini kaybetmeden, güzel bir şekilde pişmiş olurlar.
Bu kremalı mantarlı tavuk tarifini denemek istiyorum ama ilk adımda tavukları hazırlarken dikkat etmem gereken özel bir nokta var mı? Tavuk göğsünü doğrayıp kurulamam gerektiğini anladım ama bu işlem sonrası nasıl bir dokuda olmalı? Ayrıca, mantarları sotelemek için hemen pişirmeye geçmeli miyim yoksa bir süre bekletmek mi gerekir? Teşekkürler!
Cevap yazMerhaba Rehamet,
Tavuk Hazırlığı: Tavuk göğsünü doğradıktan sonra, parçaların daha iyi pişmesini sağlamak için, yüzeyinin kuruması önemli. Tavukları kağıt havlu ile nazikçe kurulayarak üzerindeki fazla suyu alabilirsin. Kurulama işlemi sonrasında tavuk parçalarının hafifçe pürüzsüz bir dokuya sahip olması gerekir, bu sayede daha iyi kızarır ve lezzetini artırır.
Mantarların Sotelenmesi: Mantarları sotelemek için tavukları hazırladıktan sonra hemen pişirmeye geçebilirsin. Mantarlar, pişirme süresi açısından hızlı pişen bir malzeme olduğundan, tavukları eklemeden hemen önce sotelemek en iyisi olacaktır. Böylece mantarların suyu çıkmadan ve lezzetlerini kaybetmeden, güzel bir şekilde pişmiş olurlar.
Afiyet olsun!